Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив поновити Олексія Каспрука на посаді Чернівецького міського голови

23 квітня 2019, 17:06

23 квітня 2019 року Чернівецьким окружним адміністративним судом прийнято рішення, яким відновлено порушене право Каспрука Олексія Павловича на проходження публічної служби у справі №824/766/18-а за його позовом до Чернівецької міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Продана Василя Сафроновича, про визнання протиправним і скасування рішення, та про поновлення на посаді міського голови і стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Вказаним рішенням суду:

- визнано протиправним та скасовано рішення 59 сесії Чернівецької міської ради VII скликання від 26 липня 2018 року №1333 про дострокове припинення повноважень міського голови – Каспрука О.П.;

- поновлено Каспрука О.П. на посаді Чернівецького міського голови з 26 липня 2018 року;

- стягнуто з Чернівецької міської ради на користь Каспрука О.П. середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 296555,82 грн.;

- рішення в частині поновлення Каспрука О.П. на посаді Чернівецького міського голови та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу за один місяць – допущеного до негайного виконання.

Зазначимо, що сьогодні проголошено лише вступну та резолютивну частину рішення суду, повний текст якого буде виготовлено протягом десяти днів. Про можливість ознайомитися з повним текстом даного рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень додатково буде повідомлено.

 

За повідомленням прес-служби суду