Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту особу, яка підозрюються у скоєнні квартирної крадіжки

23 квітня 2019, 18:11

Новокаховський міський суд Херсонської області 21 та 22 квітня 2019 року розглянув клопотання начальника СВ Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області, погоджені прокурором Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо чотирьох осіб, які підозрюються у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого частиною четвертою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах), за який законом встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Слідчий суддя Новокаховського міського суду Херсонської області Сергій Пилипенко, заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання задовольнив.

Кожному з підозрюваних ухвалами суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, а також визначено максимальний передбачений законодавством  розмір застави, що складає 153 680 грн. (80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб), в разі внесення якого підозрюваний звільняється з-під варти. Також ухвалами суду визначені обов’язки, які покладаються на підозрюваного в разі внесення застави.

Відповідно до частини третьої статті 183 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов’язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до пункту другого частини п’ятої статті.182 Кримінального процесуального кодексу України розмір застави  щодо особи, підозрюваної чи обвинуваченої у вчиненні тяжкого злочину, становить від двадцяти до вісімдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ознайомитись із рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/

Нагадаємо, що раніше відділ комунікації поліції Херсонської області повідомив про затримання осіб, які підозрюються у скоєнні крадіжки з квартири мешканця міста Нова Каховка.

 

За повідомленням прес-служби суду