Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Луганського апеляційного суду відвідали з ознайомчим візитом інституції Ради Європи  

15 липня 2019, 12:13

9-10 липня 2019 року у м. Страсбург (Франція) відбувся ознайомчий візит до інституцій Ради Європи для представників суддівського корпусу, зокрема переміщених судів, та Національної школи суддів України, організований Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

Від Луганського апеляційного суду участь у заході взяли голова суду Володимир Гаврилюк та суддя судової палати з розгляду цивільних справ Віталій Кострицький.

Представникам делегації Луганського апеляційного суду було надано слово для виступу.

Голова суду Володимир Гаврилюк у своєму виступі звернув увагу на питання, які ускладнювали відновлення роботи суду, окреслив деякі особливості захисту прав внутрішньо переміщених осіб, а також наголосив на важливості подальшої комунікації з офісом Ради Європи.

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Віталій Кострицький зауважив, що після відновлення роботи Луганського апеляційного суду доступність правосуддя була забезпечена в регіоні на високому рівні завдяки спільній співпраці з офісом Ради Європи.

Упродовж першого дня візиту учасники ознайомились із завданнями Проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», дізналися про роль, функції та виконання рішень Європейського суду з прав людини, розглянули питання захисту внутрішньо переміщених осіб відповідно до Європейської Конвенції з прав людини та прецедентної практики Європейського суду з прав людини. Також судді взяли участь у брифінгу щодо слухання Великою палатою справи: Big Brother Watch та інші проти Великобританії та завітали до будівлі Європейського суду з прав людини.

Другий день розпочався зі слухання справи Big Brother Watch та інші проти Великобританії. Далі судді ознайомились з досвідом внутрішнього переміщення в Грузії та на Балканах, довідались про поточні реформи Європейського суду з прав людини та Наглядової Ради з прав людини, обговорили роль Консультативної ради європейських суддів у забезпеченні послідовності судової практики та Висновок Консультативної ради №20 про роль суддів у забезпеченні єдності застосування закону.

За повідомленням прес-служби суду