Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьох осіб притягнуто до адмінвідповідальності за розповсюдження друкованих матеріалів виборчої агітації із неправдивою інформацію

15 липня 2019, 12:43

10 липня 2019 року 3-є громадян, знаходячись біля Приморського парку у м. Чорноморську Одеської області, під час виборчого процесу допустили розповсюдження друкованих матеріалів виборчої агітації, які містять неправильні дані щодо інформації про установу, що здійснила друк, їх тираж. З цих підстав на них складені протоколи про адміністративне правопорушення.

Чорноморський ВП ГУНП в Одеській області, надав суду матеріали: протоколи про адміністративне правопорушення на кожного з громадян, рапорти з витягом з програми «Армор», заяви до поліції від громадян, в яких зазначено, що невстановлені особи здійснюють розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, яка містить недостовірну інформацію, письмовими поясненнями, друкованим матеріалом з передвиборною агітацією (газетою) в якій зазначено: тираж, видавець та адреса. Однак відповідно до витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, зазначена в газеті юридична особа відсутня, а за вищезазначеними адресами, знаходяться та здійснюють свою діяльність інші підприємства з частково співпадаючими назвами.

Таким чином розповсюджувачі здійснили адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 212-13 КУпАП, а саме розповсюдження (рознесення, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, у яких інформація про установу, що здійснила друк, їх тираж означена неправильно.

Суд врахував характер вчиненого правопорушення, осіб порушників, ступінь їх вини, обставину, що пом'якшує її відповідальність, суд вважає необхідним та достатнім накласти на них адміністративні стягнення у вигляді штрафу.

З ухваленими постановами можливо ознайомитися в Єдиному державному реєтрі судових рішень за № 501/2226/19, № 501/2225/19, № 501/2224/19.

 

За повідомленням прес-служби суду