Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без змін запобіжні заходи двом киянам, підозрюваним у неправдивих повідомленнях з погрозами вчинити вибухи у місцях масового скупчення мешканців Харкова

15 липня 2019, 18:15

Колегія суддів відмовила в задоволенні апеляційних скарг прокурора та захисників на ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжних заходів двом підозрюваним у надсиланні  неправдивих повідомлень з погрозами вчинити вибухи у місцях масового скупчення мешканців Харкова. 

В апеляційних скаргах прокурор висловлював незгоду в частині визначення застави  судом першої  інстанції, а захисники не погоджувались з обранням міри запобіжного заходу за клопотанням органу досудового розслідування, вважаючи підозри необґрунтованими.     

Підозри органом досудового розслідування пред’явлені за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб). 

За обставинами інкримінованих органом досудового розслідування подій – двоє киян з метою порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на вчинення дій юридичними особами, протягом травня 2019 року, через мережу Інтернет надсилали листи на електронні адреси поліції Харківщини з погрозами вчинення вибухів у місцях державних установ, торгівельних центрів та інших закладах громадського відвідування.

Нагадуємо, ухвалами слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 30 червня 2019 року двом підозрюваним було застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування – до 26 серпня 2019 року. Цими ж ухвалами слідчого судді обом підозрюваним  визначено розмір застави – 1 440 750 грн,  кожному.

Єдиний унікальний номер справи 640/12924/19.

З мотивами постановлених колегією суддів ухвал можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, після проголошення їх повних текстів – 18 та 19 липня 2019 року.  

За повідомленням прес-служби суду