Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі отримав лікар-хірург за вчинення корупційного злочину та шахрайства

04 липня 2019, 15:59

Вінницький міський суд Вінницької області оголосив вирок медику, який підозрювався у підбурюванні на надання неправомірної вигоди та шахрайстві.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні підбурювання до закінченого замаху на надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення будь-якої дії з використанням службового становища (частина четверта статті 27, частина друга статті 15, частина третя статті 369 Кримінального кодексу України), шахрайства (частина перша статті 190 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Одночасно, суд стягнув з останнього на користь держави витрати на проведення експертиз у розмірі тисячі семисот п’ятдесяти дев’яти гривень двадцяти копійок (1759, 20 грн.).

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчинені інкримінованих йому злочинів визнав частково.

Разом з тим, усебічно оцінивши та проаналізувавши обставини справи, показання обвинуваченого, потерпілого, свідків та всі докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка повністю підтвердилася в ході судового розгляду.

Нагадуємо, що в травні 2016 року, у місті Вінниця, чоловік звернувся до лікаря-хірурга однієї з Вінницьких Державних установ, з метою підготовлення необхідних документів щодо продовження строку медичної довідки, яка підтверджує інвалідність особи. У свою чергу, медик, діючи умисно та з корисливих мотивів, почав підбурювати потерпілого до надання неправомірної вигоди у загальній сумі 900 доларів США голові та членам комісії поліклініки, які повинні були прийняти рішення про встановлення 3 групи інвалідності, строком на три роки.

Зазначимо, що на даний час вирок суду законної сили ще не набрав.

 

За повідомленням прес-служби суду