Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позов Кузьміна до Парубія – суд ухвалив рішення

10 липня 2019, 08:56

9 липня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув справу за позовом Рената Кузьміна до кандидата у народні депутати Андрія Парубія щодо протиправності його дій. Нагадаємо, що позивач просив суд визнати протиправним звернення Андрія Парубія під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України з вимогою надати відомості щодо проживання Рената Кузьміна протягом останніх п’яти років на території України та перетину ним кордону.

Суд відмовив у задоволенні позову, мотивувавши своє рішення тим, що оскаржувані дії є діями відповідача як Голови Верховної Ради України під час проведення пленарного засідання, а не як кандидата  у народні депутати України. На думку суду, вказані заяви Парубія як Голови ВРУ не є формою політичної агітації, а його повідомлення не висвітлюють діяльності відповідача, як кандидата у народні депутати.

Слід зазначити, що даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних із виборчим процесом, тому справа була розглянута у строк, передбачений частиною одинадцятою статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме – протягом двох днів після надходження позовної заяви.

 

За повідомленням прес-служби суду