Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кропивницький апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у вимаганні

10 липня 2019, 16:50

Сьогодні колегією суддів Кропивницького апеляційного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України, та залишено без змін ухвалу слідчого судді, якою стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено розмір застави.

Минулого тижня судом розглянута апеляційна скарга іншого підозрюваного у даному кримінальному провадженні, яка також залишена без задоволення.

За версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що він, разом зі спільником вимагали кошти від мешканця Кропивницького, погрожуючи потерпілому фізичною розправою.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила скасувати ухвалу районного суду, обрати стосовно підозрюваного запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, посилаючись на необґрунтованість підозри.

Прокурор зазначив, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу вказуючи, що підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності, у разі застосування до нього більш м`якого запобіжного заходу, може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілого, свідків, а також вчиняти інші кримінальні правопорушення, як особа схильна до вчинення злочинів.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • апеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення
  • ухвалу слідчого судді залишити без змін

Таким чином, підозрюваний утримуватиметься під вартою до 18 год. 15 хв. 22.08.2019 року. У випадку внесення визначеного районним судом розміру застави в сумі 105 655 гривень, підозрюваний буде звільнений з-під варти, проте зобов’язаний буде виконувати ряд покладених на нього судом обов’язків до 22.08.2019 року.

З повним текстом ухвали від 10.07.2019  року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №404/4395/19.

Довідково:

Стаття 189 Кримінального кодексу України. Вимагання

  1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

  1. Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

  1. Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, -

карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.

  1. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, -

карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За повідомленням прес-служби суду