Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подружжя засуджено до 8 та 10 років позбавлення волі за вбивство

15 липня 2019, 10:44

Колегія суддів Галицького суду міста Львова 12 липня 2019 року ухвалила вирок, та визнала винним обвинуваченого військовослужбовця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 408 (дезертирство), частиною першою статті 115 (умисне вбивство), частиною третьою статті 185 (крадіжка), частиною другою статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), частиною п'ятою статті 185, частиною третьою статті 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження)Кримінального кодексу України та призначили остаточно покарання у виді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією належного йому майна та його дружину визнано винною за частиною другою статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), частиною п'ятою статті 185 (крадіжка), частиною третьою статті  357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України та остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років з конфіскацією майна.

В ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений військовослужбовець самовільно залишив розташування Військово-медичного клінічного центру та не повернувся до військової частини, оскільки не мав наміру продовжувати військову службу. Прибувши до будинку потерпілого на ґрунті особистого конфлікту, який виник в результаті його образи з боку потерпілого та висловлення останнім непристойних пропозицій, він наніс йому удар ногою по голові, а потів підібравши камінь наніс ним ще декілька ударів по голові. Зрозумівши, що він вчинив вбивство, вирішив приховати труп потерпілого, що і зробив недалеко від домогосподарства потерпілого. В подальшому, знайшовши ключі від будинку потерпілого, вирішив викрасти звідти речі, зокрема мобільний телефон, з метою, щоб ніхто не міг подзвонити до вбитого, та разом із своєю дружиною викрали автомобіль потерпілого. В подальшому разом з обвинуваченою проникли у квартиру знайомого звідки викрали гроші, матеріальні цінності та документи на ім’я потерпілого.

Обвинувачений військовослужбовець розкаявся у скоєному злочині, просив не застосовувати до нього надто суворого покарання та надати йому можливість на виправлення.

Обвинувачена свою вину в інкримінованих їй кримінальних правопорушеннях визнала повністю, скористалась своїм правом, передбаченим статтею 63 Конституції України та від дачі подальших показань відмовилась.

Крім того, вироком суду задоволено частково заявлені під час розгляду даного кримінального провадження цивільні позови потерпілих та стягнуто вартість проведених під час досудового розслідування експертиз.

Запобіжні заходи до набрання вироку законної сили обвинуваченим залишити раніше обрані – тримання під вартою.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Підготувала помічник судді Скочиляс І.М.