Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи батькам, яких підозрюють у побитті дитини

15 липня 2019, 11:51

15 липня 2019 року обрано запобіжні заходи батькам, яких підозрюють у побитті власної доньки. Подія відбулася в кінці березня цього року, коли дитину віком один рік і три місяці було доставлено з будинку її батьків бригадою швидкої допомоги до лікарні з переломом кісток черепа. Крім зазначених ушкоджень, дитина мала безліч синців на тілі та переломи, що були спричинені раніше.

Матір малолітньої дитини підозрюють у неналежному виконанні батьківських обов’язків та спричиненні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (стаття 166, частина перша статті 122 Кримінального кодексу України). Батька дівчинки підозрюють у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень (частина перша статті 121 Кримінального кодексу України), а ще у вчиненні крадіжки з проникненням у житло (частина третя статті 185 Кримінального кодексу України).

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком до 15.09.2019 та покладено такі обов’язки:

  • прибувати до слідчого за першою вимогою;
  • не відлучатися із місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Ухвала оскарженню не підлягає

Стосовно батька дівчинки застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Строк дії ухвали визначено до 13.09.2019  включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Додані до клопотання матеріали дають підстави стверджувати, що оголошена підозра батькам дівчинки є обґрунтованою. Крім того батьки намагалися приховати сліди злочину шляхом імітування нещасного випадку з малолітньою донькою.

 

За повідомленням прес-служби 

Зарічного райсуду м. Сум