Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запорізький суд виправдав кота, обвинувачуваного в крадіжці ковбаси (ФОТОРЕПОРТАЖ)

04 червня 2018, 16:16

Видання:  Depo.Запоріжжя

 

Суд над біло-чорним котом Ваською відбувся в Шевченківському районному суді Запоріжжя 1 червня – у День захисту дітей. Таким чином правоохоронці познайомили малечу з роботою суду

Запорізький суд виправдав кота, обвинувачуваного в крадіжці ковбаси (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги.

Суд був майже справжній: у судовій залі, за участю судді, прокурора, адвоката. Відмінності – у ролі присяжних виступили діти, а підсудному – коту Василю – дозволили лежати на столі.

Обвинувачували кота в крадіжці ковбаси. Прокурора чотирилапий не очарував – обвинувач вимагав суворого покарання для Васька.

Утім, чотирилапого прокурор не налякав: Васька був цілком спокійний та врівноважений. "Знав, що має право на захист, яке було забезпечено йому працівниками системи надання безоплатної правової допомоги", - прокоментували у Центрі.

Кіт не помилився у своїх сподіваннях. Досвідчений адвокат довів суду, що Васька не крав ковбасу і навіть не мав на це умислу: в ковбасі не було справжнього м'яса, таку Васька не їсть.

Розчулені промовою адвоката маленькі присяжні більшістю голосів просили винести коту "ласкавий" вирок.

Урешті справедливість і законність перемогли - суд Ваську виправдав.

Окрім участі в процесі, маленькі присяжні змогли оглянути суд, а ще взяли участь у конкурсі малюнків, за який були нагороджені медалями, цінними подарунками та смаколиками.

"Коло маленьких громадян України, які тепер знають свої права, значно збільшилось", - підбили підсумки заходу в центр з надання безоплатної правової допомоги.

Джерело