Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іноземний досвід для майбутніх суддів

29 січня 2019, 16:49

29 січня 2019 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч слухачів і слухачок спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з експертом Консультативної місії Європейського Союзу, суддею з Іспанії Кароліною Ріус Аларко.

У ході зустрічі, яка транслювалася для всіх груп майбутніх суддів у регіональних відділеннях Національної школи суддів, Кароліна Ріус Аларко розповіла про  досвід роботи слідчого судді в Іспанії. Зокрема вона  детально поінформувала про роль інституту слідчого судді в системі правосуддя Іспанії, особливості його роботи, розповіла про  непрості у психологічному сенсі випадки з її особистої багаторічної суддівської практики.

Слухачі та слухачки у свою чергу активно долучилися до діалогу та адресували іспанській гості численні питання. Так, вони висловили інтерес до суддівської незалежності, факторів суспільного та політичного тиску, кращих практик налагодження ефективної комунікації з громадськістю.Спілкування було жвавим і корисним. Усі його учасники висловились за потребу у продовженні проведення таких зустрічей.

 Візит судді Кароліни Ріус Аларко до Національної школи суддів України став можливим за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу.

За повідомленням прес-служби НШСУ