Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулося засідання робочої групи з антикорупційної політики

30 січня 2019, 11:43

25 січня 2019 року у Кловському палаці відбулося засідання Робочої групи Верховного Суду з антикорупційної політики, до складу якої входять судді – представники усіх касаційних судів Верховного Суду.

Під час засідання начальник відділу запобігання та виявлення корупції Оксана Комар поінформувала суддів Верховного Суду про затвердження наказом Голови Верховного Суду Антикорупційної програми Верховного Суду та її подальше схвалення НАЗК.

Учасники робочої групи детально проаналізували надану інформацію, сформулювали пріоритетні напрями роботи та погодили плани на рік. Серед першочергових заходів визначили:

- необхідність зустрітися з керівництвом Нацполіції щодо складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією стосовно суддів;

- узагальнення судової практики у справах про корупційні діяння та інші правопорушення, пов’язані з корупцією;

- ініціювання заходу для суддів Верховного Суду (круглий стіл, конференція тощо) щодо виконання Антикорупційної програми.

За результатами засідання вирішили узагальнити судову практику у справах про корупційні діяння та інші правопорушення, пов’язані з корупцією.

Метою Антикорупційної програми Верховного Суду є створення в Суді ефективної системи запобігання корупційним і пов’язаним із корупцією правопорушенням, спрямованої на підвищення рівня довіри до Суду та зростання його авторитету в суспільстві.

Антикорупційна політика Верховного Суду полягає в забезпеченні превентивних антикорупційних заходів, спрямованих на додержання суддями і працівниками апарату Суду вимог законодавства у сфері запобігання корупції, недопущення конфлікту інтересів, дотримання високих етичних стандартів поведінки, формування нульової толерантності до корупції, мінімізацію корупційних ризиків, усунення сприятливих передумов для їх появи в Суді.

За повідомленням прес-служби суду