Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Закарпатському окружному адміністративному суді провели підготовку державних службовців суду до електронного декларування.

30 січня 2019, 11:47

30 січня 2019 року керівник апарату суду Олександр Скрипчук та його заступник Тетяна Погоріляк з метою своєчасного  подання  працівниками апарату суду електронних декларацій  провели заняття, на якому нагадали  присутнім  про загальні правила подання щорічної декларації.

                               

 Зокрема, на семінарі йшлося про роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, обговорювалися питання , які виникали у процесі  заповнення електронних декларацій.

Також учасникам заняття наголосили, що відповідно до  Закону України «Про запобігання корупції»  держслужбовці повинні задекларувати свої доходи  за 2018 рік до першого квітня 2019 року. За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність відповідно до статті 1726  Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ), а за умисне неподання декларації – кримінальну відповідальність згідно із статтею 366Кримінального кодексу України ( штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років ).

За повідомленням прес-служби суду