Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сім років за ґратами проведуть два брата, які вчинили розбійні напади та грабіж

30 січня 2019, 13:01

      Суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок двом чоловікам за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж» та частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій».

      Події трапились  у жовтні 2018 року. Знаходячись на автобусній зупинці по вул. Залікарняній м. Ізюм, обвинувачені побачили одинокого незнайомого чоловіка. Один із зловмисників завів потерпілого за зупинку та відкрито викрав у чоловіка грошові кошти, інший зловмисник в цей час заволодів сумкою з речами потерпілого.  Після скоєного крадії залишили місце злочину та розпорядилися викраденим майном на власний розсуд.

       Через деякий час ті ж самі крадії в нічний час скоїли ще два напади на одиноких жінок. Під час нападів жінки чинили опір зловмисникам та, нажаль, це не завадило крадіям заволодіти майном потерпілих.

      Допитані в судовому засіданні гр. І та гр. Т винуватими себе у вчинені інкримінованих злочинів визнали повністю, підтвердили факти та обставини вчинення злочинів, у скоєному розкаялися та пояснили, що злочини вчиняли через відсутність коштів.

       Дослідивши докази, врахувавши наявність судимостей, рецидив злочину, суд дійшов висновку, що перевиховання обвинувачених та виправлення неможливо без ізоляції від суспільства та призначив обом  чоловікам однакове  покарання, а саме у вигляді 7 (сьоми)років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

       З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи за №623/4456/18.

 

За повідомленням прес-служби суду