Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав чоловіка, що ухилявся від виконання обов’язків стосовно власної дитини

11 лютого 2019, 12:19

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки Ч. про позбавлення батьківських прав батька, малолітнього Владислава, 2013 року народження. 

Позивач звернулася до суду з позовом про позбавлення відповідача батьківських прав стосовно його неповнолітнього сина. У 2015 році заочним рішенням Центрального районного суду м. Миколаєва шлюб між подружжям було розірвано та стягнуто з відповідача аліменти на утримання дитини до досягнення ним повноліття.

У судовому засіданні було встановлено, що на цей час відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає, від сплати аліментів ухиляється. 

У зв'язку з цим суд вирішив, що вимоги про позбавлення чоловіка батьківських прав підлягають задоволенню, як такі, що відповідають найвищим інтересам дитини. 

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4809/18). 

Зазначимо, що заочне рішення суду ще не набрало законної сили.

За повідомленням прес-служби суду