Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батьку, підозрюваному в жорстокому вбивстві власної доньки, обрано запобіжний захід

11 лютого 2019, 16:43

До Овідіопольського районного суду Одеської області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо громадина М., яка підозрюються у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 частиною другою ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).  

Відповідно до клопотання слідчого, жахливе вбивство сталося 9 лютого 2019 року приблизно о 20:00 на перехресті вулиць Суворова та Соборної в смт. Овідіополь Овідіопольського району Одеської області. Між батьком та донькою сталася сварка, у ході якої чоловік наніс дівчині 11 ударів ножем. Дівчина померла на місці злочину.

Чоловік був затриманий за підозрою в умисному вбивстві. За даними слідства чоловік раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за подібний злочин.

У судовому засіданні слідчий та прокурор мотивували клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою тим, що чоловік підозрюється в умисному особливо тяжкому злочині, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15-ти років позбавлення волі або довічне позбавлення волі, раніше був засуджений за скоєння умисного особливо тяжкого злочину, має незняту та непогашену судимість, може переховуватися від слідства та суду, незаконно впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення тощо.

Підозрюваний та захисник проти задоволення клопотання слідчого заперечували, вважаючи, що слідчим та прокурором не доведені суду ризики, передбачені ст. 177 КПК України, а тому вважали можливим обрати стосовно підозрюваного М. запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з урахуванням існування у останнього сім’ї, дітей та постійного місця проживання та реєстрації.

Слідчий суддя Гандзій Д.М., вислухавши думки учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, ухвалив: клопотання слідчого задовольнити та застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком 60 днів, без права внесення застави.

 

За повідомленням прес-служби суду