Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТААС повернув справу стосовно звільнення працівників освіти до суду першої інстанції

14 лютого 2019, 09:36

Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду відновила розгляд справи щодо визнання протиправними окремих пунктів наказу № 29, який видали в департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Цей наказ, впевнені представники Новокодацької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України м. Дніпро, став причиною звільнення працівників закладів освіти м. Дніпра та комунальних дошкільних закладів.

До суду першої інстанції (Дніпропетровського окружного адміністративного суду) представники районних організацій Профспілок працівників освіти і науки України м. Дніпро та ГО «Правозахисна справа» звернулися ще у липні 2018 року. Тоді у своєму позові вони просили скасувати наказ департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, на підставі якого здійснено незаконне звільнення працівників закладів освіти м. Дніпра та комунальних дошкільних закладів.

Та поки тривав розгляд справи департамент гуманітарної політики сам визнав спірний наказ нечинним. І за клопотанням представників департаменту гуманітарної політики суд ухвалив закрити провадження по справі через те, що відповідач (департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради) самостійно виправив порушення щодо оскаржуваного рішення.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції представники Профспілки працівників освіти і науки України м. Дніпро подали апеляційну скарг, в якій просили скасувати ухвалу через порушення Дніпропетровським окружним адміністративним судом норм процесуального права та направити справу для продовження розгляду знову до суду першої інстанції, бо ж причин закрити її не було.

Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу представників Новокодацької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України м. Дніпра та скасувала оскаржувану ухвалу.  Підставою такого рішення стало те, що спірний наказ визнано таким, що втратив чинність не з причин виправлення порушень допущенних при його виданні, а тому відновлення прав та інтересів працівників закладів освіти м. Дніпра та комунальних дошкільних закладів неможливе без розгляду справи по суті та прийняття рішення судом за результатами такого розгляду.

Тож згідно з постановою Третього апеляційного адміністративного суду справу повернули на розгляд до суду першої інстанції, де її будуть розглядати по суті.

 

За повідомленням прес-служби суду