Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд відмовив прокуратурі у відстороненні від посади заступника Сумського міського голови

08 квітня 2019, 15:36

Сьогодні, 8 квітня, колегія суддів Сумського апеляційного суду, розглянувши апеляційну скаргу сторони обвинувачення, відмовила прокуратурі у задоволенні клопотання про відсторонення від посади заступника Сумського міського голови Олександра Журби.

Особу підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Посадовцю інкримінують неналежне виконання обов’язків у сфері здійснення контролю за належним утриманням, експлуатацією об’єктів житлового фонду підприємствами житлового господарства, а саме утримання ними ліфтів у належному стані. Про підозру заступнику міського голови було повідомлено в кримінальному провадженні, в рамках якого ведеться досудове розслідування смерті двомісячної дитини в шахті ліфта багатоквартирного будинку.

Подаючи апеляційну скаргу, прокуратура обґрунтовувала своє клопотання тим, що у підпорядкуванні заступника Сумського міського голови перебувають працівники Департаменту інфраструктури СМР та комунального підприємства «Сумитеплоенергоцентраль», які в даному кримінальному провадженні є свідками. Таким чином, підозрюваний, використовуючи свої службові повноваження, може на них впливати чи здійснювати тиск.

В свою чергу захисник заступника міського голови м. Суми, заперечував проти задоволення апеляційних вимог прокуратури та просив залишити без змін рішення суду першої інстанції. Аргументував свою позицію тим, що відсторонення його підзахисного від посади негативно позначиться на роботі всієї системи житлово-комунального господарства обласного центру. Крім того, зазначав, що функціональними повноваженнями заступника Сумського міського голови передбачена лише координація роботи директора ТОВ «Сумиміськліфт» і немає в обов’язках вимоги здійснення контролю над його роботою.

Сумський апеляційний суд, розглянувши матеріали кримінального провадження, враховуючи відсутність в кримінальному провадженні відомостей про те, що особа може вливати на свідків та підозрюваних, залишив без змін ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми.

 

За повідомленням прес-служби суду