Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок неповнолітній, яка вербувала та переправляла дівчат за кордон з метою їх сексуальної експлуатації

08 квітня 2019, 16:31

Комунарський районний суд визнав винною 18-річну мешканку міста Запоріжжя за частиною другою статті 149 (вербування та переміщення людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинені щодо неповнолітньої, повторно) та частиною першою статті 303(втягнення особи в заняття проституцією з використанням уразливого стану цієї особи) Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, наприкінці 2017 року - початку 2018 року, обвинувачена громадянка Л., будучи неповнолітньою, переслідуючи мету незаконного збагачення, організувала пошук дівчат, яких можливо схилити до надання інтимних послуг іноземним громадянам та в подальшому переміщала цих дівчат через державний кордон України для подальшої сексуальної експлуатації.

Крім цього, обвинувачена, скоїла злочин, пов’язаний із втягненням в заняття проституцією, схиливши одну з потерпілих дівчат до надання сексуальних послуг у місті Запоріжжя.

Так, влітку 2017 року, обвинувачена Л. знаючи, що її знайома К. знаходиться у скрутному матеріальному становищі, запропонувала дівчині зайнятись наданням сексуальних послуг, розказала про умови роботи та розмір оплати. Отримавши згоду обвинувачена сфотографувала К. та направила її фотознімки менеджеру в Об’єднані Арабські Емірати. Після погодження менеджера, обвинувачена організувала переліт К. до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Таким самим чином, наприкінці 2017 року, з метою подальшого надання сексуальних послуг, обвинувачена організувала переліт своєї знайомої С. до Туреччини.

Крім того, цю ж дівчину, в січні 2018 року, обвинувачена схилила до заняття проституцією у м. Запоріжжя. Так, зателефонувавши їй, обвинувачена запропонувала С. надати громадянину Ч. послуги сексуального характеру за 300 доларів США, з яких 100 доларів вона залишить собі. Дівчина погодилась, і після надання послуг обвинувачена передала їй грошові кошти в обумовленому розмірі.

В судовому засіданні Л. свою вину у вчиненні інкримінованих їй злочинів  визнала повністю.

Суд врахувавши ступінь тяжкості вчинених обвинуваченою злочинів, особу винної, яка вперше притягується до кримінальної відповідальності та обставини, що пом'якшують покарання, а саме вчинення злочину неповнолітньою особою та її щире каяття, призначив обвинуваченій покарання у виді 5 років позбавлення волі та на підставі статтей 7576104 Кримінального кодексу України, звільнив її від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 2 роки, за умови, що вона впродовж цього строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї судом обов`язки.

Посилання на текст вироку буде додане після його опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Вирок поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду