Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батько не довів своєї участі у вихованні доньки, тому був позбавлений батьківських прав

09 квітня 2019, 13:44

Одеський апеляційний суд залишив без змін рішення Приморського районного суду м. Одеси від 5 жовтня 2018 року, яким С.В.С. позбавлений батьківських прав стосовно неповнолітньої доньки.

Встановлено, що сторони перебували в зареєстрованому шлюбі з 2011 року по 2015 рік. Від спільного шлюбу сторони мають неповнолітню доньку С.І.В., 2013 року народження.

Судом встановлено, що С.В.С., з липня 2016 року не приймав участі у вихованні дитини, не цікавився розвитком та станом здоров'я дитини, не забезпечував її матеріально, а бажання зустрітися з дитиною виявив тільки в заяві до органу опіки та піклування в травні 2018 року після подання позовної заяви про позбавлення батьківських прав, і саме після подання позовної заяви почав переказувати кошти на утримання дитини. Зазначене суд вірно оцінив не як бажання батька утримувати та спілкуватися з дитиною, а як захисну реакцію С.В.С. на пред'явлення до нього позову та можливість підтвердження заперечень проти позову про позбавлення батьківських прав.

Висновком психолога від 25 червня 2018 року встановлено, що С.І. дуже прив'язана до матері, нового чоловіка матері називає батьком, не згадує біологічного батька, в зв'язку з його відсутністю в житті дитини.

Судом обґрунтовано не були прийняті до уваги посилання С.В.С. на те, що він любить дитину, бажає з нею спілкуватися та приймати участь у її вихованні, оскільки такі твердження спростовуються матеріалами справи, поясненнями свідків, висновком органу опіки та піклування Суворовської районної адміністрації Одеської міської ради від 2 квітня 2018 року та висновком психолога від 25 червня 2018 року.

Апеляційний суд, відмовляючи у задоволенні апеляційної скарги, виходив з того, що С.В.С. свідомо ухилився від виховання дитини та свідомо нехтує своїми батьківськими обов'язками.

За повідомленням прес-служби суду