Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Місії спостереження за виборами ENEMO завітали до Третього апеляційного адміністративного суду

09 квітня 2019, 14:15

9 квітня 2019 року голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун зустрівся з довгостроковими спостерігачами за виборами Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNEMO) Паліною Бродік та Алмазом Есенґелдієвим.

Представники ЕNEMO Паліна Бродік та Алмаз Есенґелдієв розповіли, що раніше вже брали участь у спостереженні за виборами Президента України та народних депутатів.

Під час зустрічі спостерігачі з головою суду обговорили питання забезпечення можливості  голосування громадянам України на виборах Президента України та забезпечення належного судового захисту прав під час здійснення виборчого процесу.

Також спостерігачів ЕNEMO цікавило з  якими скаргами зверталися люди до суду щодо виборчого процесу та чи встигають суди розглянути ці скарги протягом двох днів, які прописані в законодавстві.

Голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун розказав представникам місії, що за час виборчого процесу до суду надійшло 12 справ (8 справ судді розглянули до дня виборів).

 

За повідомленням прес-служби суду