Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жителю Шепетівського району, що обікрав будинок пенсіонера

16 квітня 2019, 16:20

 «Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі  на строк 3 (три) роки», – такий вирок ухвалив Шепетівський міськрайонний суд жителю с.Климентовичі, обвинуваченому в крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло.

Увечері 13 березня 2019 року в Шепетівці чоловік зайшов на подвір’я до пенсіонера, з яким познайомився напередодні, і через відчинену кватирку заліз до будинку. Звідти виніс одяг та цифровий ефірний приймач.

У суді свою вину визнав, попросив вибачення у потерпілого, але пояснити, чому поліз до того в будинок, не зміг, бо, каже, був нетверезим. Окрім стану алкогольного сп’яніння, суд серед іншого також врахував, що чоловік вчинив злочин щодо особи похилого віку, був раніше судимий за цією ж статтею Кримінального кодексу України.

«Враховуючи особу обвинуваченого, наявність трьох обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого та лише одну обставину, що пом’якшує покарання обвинуваченого, суд не вбачає підстав для застосування при призначенні покарання положень статей 69 та 75 КК України», – зазначає у вироку суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: стаття 69 Кримінального кодексу України – «Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом», стаття 75 Кримінального кодексу України – «Звільнення від відбування покарання з випробуванням».

За повідомленням прес-служби суду