Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок у справі за обвинуваченням працівників дитсадка у неналежному виконанні обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей

16 квітня 2019, 16:45

     15 квітня 2019 року ухвалено вирок суду, яким:

  • вихователя ДНЗ №1 Л. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 137 Кримінального кодексу України та призначено їй покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки без позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виховним процесом у навчальних закладах Міністерства освіти та науки України.

     На підставі статті 75 Кримінального кодексу України Л. звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.

  • завідуючу ДНЗ №1 П. визнано невинуватою та виправдано у пред'явленому обвинуваченні за частиною другою статті 137 Кримінального кодексу України в зв'язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

Цивільний позов потерпілих Ч. про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином задоволено частково.

Стягнуто з дошкільного навчального закладу (ясла–садок) №1 Кременчуцької міської ради Полтавської області на користь Ч. У відшкодування матеріальної шкоди 57 188,67 грн.  та у відшкодування моральної шкоди 1 000 000 грн. та на користь держави судові витрати за проведення судової психологічної експертизи у розмірі 14 300 грн.

В іншій частині позову відмовлено.

Позовні вимоги потерпілих Ч. до Департаменту освіти виконавчого комітету Кременчуцької міської ради у відшкодування матеріальної та моральної шкоди залишено без розгляду.

Суть обвинувачення: вихователь ДНЗ №1 Л. та завідуюча ДНЗ №1 П. обвинувачувались у неналежному виконанні професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітнього, внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, а саме отримання малолітньою Ч. тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя в момент отримання, внаслідок нещасного випадку, що стався 23 липня 2015 року (при падінні на ігровому майданчику вдарилась головою об кріплення спинки стільчика у виді незахищеного болтового з’єднання).

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Полтавського апеляційного суду через Автозаводський районний суд м Кременчука  протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - №524/8385/17.

Довідково: Відповідно до частини другої статті 137 Кримінального кодексу України невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення,  якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

За повідомленням прес-служби суду