Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про примирення у справі про крадіжку в магазині

17 квітня 2019, 14:58

16 квітня 2019 року Козельщинський районний суд Полтавської області ухвалив вирок у справі про крадіжку в магазині «Оптовичок».

Так, стало відомо, що громадянка України, 1958 року народження, 21 березня 2019 року близько 12:00 прийшла до продуктового магазину «Оптовичок», що знаходиться за адресою: селище Козельщина, вул. Остроградського, 50, Козельщинського району Полтавської області, для того щоб придбати продукти харчування. Перебуваючи в приміщенні магазину  у обвинуваченої Я. виник умисел на таємне викрадення продуктів харчування, які знаходилися на полицях магазину. Там, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно – небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, впевнившись у відсутності викриття зі сторони власника та інших осіб, обвинувачена Я., таємно, шляхом вільного доступу, взяла сардину «Аквамарин бланш» в олії 230 г. - 3 шт. вартістю 35,40 гривень кожна на загальну суму 106,20 гривень, ікру сайри «Водний Мир» 120 г. – 1 шт. вартістю 27,40 гривень, ікру тріски «Водний Мир» 120 г. – 1 шт. вартістю 27,40 гривні, олію оливкову «Terra Delyassa» рафіоновану 250 гр., - 1 шт. вартістю 106,40 гривні, олію оливкову «Alma del Rey Olive il Extra Virgin» - 250 гр. - 1шт. вартістю 82,90 гривень, які в подальшому переклала до рукавів куртки, та намагалася таємно їх винести з магазину про те свій злочинний умисел не довела до кінця з причин, що не залежали від її волі, оскільки була викрита охоронцем магазину «Оптовичок».

Дії обвинуваченої Я., органом досудового слідства кваліфіковані за частиною другою статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, оскільки дії обвинуваченої полягають у незакінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжку).

Під час проведення досудового розслідування, а саме 3 квітня 2019 року між обвинуваченою та потерпілою у відповідності до вимог статті  471 Кримінально процесуального кодексу України, була укладена угода  про примирення.

Згідно даної угоди обвинувачена та потерпіла дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої за частиною другою статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, а також щодо покарання, яке повинна понести обвинувачена.

Також, в угоді зазначено, що потерпіла ФОП Л. ніяких матеріальних претензій до обвинуваченої немає, оскільки збитки відшкодовані.

У судовому засіданні обвинувачена Я. угоду про примирення підтримала та пояснила, що вона повністю розуміє свої права та характер обвинувачення за частиною другою статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, вину у вчиненні вищезазначеного злочину визнає повністю, погоджується на призначення узгодженого покарання.

У судовому засіданні потерпіла Л. пояснила, що вона угоду підтримує, оскільки вона укладена добровільно без примусу та обіцянок.

Прокурор в судовому засіданні прохав затвердити угоду між потерпілою та обвинуваченою, оскільки остання відповідає вимогам норм КПК України та КК України.

На підставі вище викладеного, судом затверджено угоду від 3 квітня 2019 року між потерпілою Л. та обвинуваченою Я. про примирення  та визнано останню винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України та призначено узгоджене сторонами покарання у виді мінімального штрафу в розмірі 50 (п’ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) грн.


Фото з відкритих джерел

За повідомленням прес-служби суду