Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навичок із юридичної риторики студенти набувають у стінах Рівненського апеляційного суду

17 квітня 2019, 16:25

Першокурсникам факультету права Національного університету водного господарства та природокористування (далі — НУВГП) працівники суду не тільки розповіли про роботу Рівненського апеляційного суду, вони стали безпосередніми глядачами кількох відкритих судових засідань. Адже вже настав той період у їх навчальному процесі, коли знання потрібно закріплювати навичками. І найкраще, якщо вони набуваються на практиці.

Vайбутні юристи — цікаві до всього. Аби не витрачати час в очікуванні засідань, які їх заінтересували, студенти познайомились із суддями та працівниками апарату суду, їх напрямками діяльності.

Василь Сачук, суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду розповів юним правникам, яку кількість кримінальних проваджень та адміністративних матеріалів розглядають судді палати в середньому впродовж року, які категорії справ переважають, і чому потрібно бути законослухняним громадянином та не потрапити по той бік Закону.

 

Суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Сергій Єремейчук ознайомив студентів зі стадіями судового розгляду, оскільки саме у ході вивчення предмета «юридична риторика» майбутні юристи знайомляться з цими термінами. Аби вони краще запам’ятались, Сергій Володимирович запросив першокурсників університету на відкриті судові засідання, у ході яких розглядались апеляційні скарги захисників підозрюваних у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричини смерть людини, про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш м’який — цілодобовий домашній арешт одному, й домашній арешт у нічний час — іншому.

Доцент кафедри спеціальних юридичних наук НУВГП Вікторія Гришко навчає студентів таких дисциплін як «юридична риторика» та «основи римського права». Вона   погодилась, що такі практичні заходи, як сьогодні, допомагають студентам краще орієнтуватися в юриспруденції, запам’ятовувати непросту термінологію, і, не менш важливо, завжди пам’ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності.   

Зауважу, що Рівненський апеляційний суд активно співпрацює з освітніми закладами всіх рівні акредитації і запрошує до проведення спільних просвітницьких заходів зацікавлених  викладачів, студентів, учнів шкіл, ліцеїв, коледжів.

За повідомленням прес-служби суду