Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до ГПУ щодо надання інформації про розкриття злочину у кримінальному провадженні за фактом втручання у діяльність судді Обухівського районного суду Київської області М.Кравченка

17 квітня 2019, 19:03

Вища рада правосуддя 16 квітня 2019 року розглянула повідомлення судді Обухівського районного суду Київської області Кравченка Максима Володимировича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що суддя Обухівського районного суду Київської області Кравченко М.В. повідомив, що в його провадженні перебувала цивільна справа за заявою про перегляд заочного рішення у справі за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Під час розгляду справи головуючому судді Кравченку М.В. неодноразово заявлялися безпідставні відводи, заявник звертався з дисциплінарною скаргою на дії судді та з повідомленням про вчинення цим суддею злочинів.

Перевіркою встановлено, що скарги на дії судді Кравченка М.В. надходили від вказаної особи до Вищої ради правосуддя.

Ухвалою Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя відмовлено у відкритті дисциплінарної справи за такими скаргами.

Як повідомила прокуратура Київської області, за результатами розгляду повідомлення судді Кравченка М.В. Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури 12 лютого 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом втручання заявника у діяльність судді Обухівського районного суду Київської області Кравченка М.В. з метою винесення неправосудного рішення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді Обухівського районного суду Київської області Кравченка Максима Володимировича, ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 12 лютого 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України.

 

Прес-центр судової влади України