Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка визнано винним за самовільне залишення військової частини

15 липня 2019, 10:32

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винним  Л. за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене частиною четвертою  статті 172-11  КУпАП (самовільне залишення військової частини  або місця служби), частиною третьою статті 172-20 КУпАП (розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних  засобів, психотропних речовин  чи  їх аналогів)

Встановлено, що рядовий Л. самовільно залишив військову частину м.Бердичева. Порушення вчинено в умовах особливого періоду, за що передбачена відповідальність згідно частини четвертої  статті 172-11 КУпАП.

Окрім того,  рядовий  Л. виконував обов’язки військової служби, будучи в стані алкогольного сп’яніння  у  в/ч  м. Бердичів. Порушення вчинено в умовах особливого періоду, за що передбачена відповідальність згідно частини третьої статті 172-20 КУпАП.

У судовому засіданні Л. вину визнав та просив суворо не карати, шкодує про скоєне, запевнив, що подібне не повториться.

При накладенні стягнення суддею враховано: особу порушника, посередню характеристику за місцем служби, відсутність будь-яких стягнень за час служби у 2018 році, наявність одного стягнення у 2019 році; пом’якшуючу відповідальність обставину - щире розкаяння, що виразилося у критичному ставленні до скоєного та готовність нести відповідальність; його майновий стан, вік, стан здоров’я.

Суд визнав Л. винним за частиною четвертою статті 172-11 КУпАП  та частиною третьою статті 172-20 КУпАП та призначив йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 220 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян розмірі, що складає 3740,00 гривень .

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду