Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Кропивницького апеляційного суду

19 квітня 2024, 12:05

19 квітня 2024 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Кропивницького апеляційного суду у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Суддя обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду у великому розмірі для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

26 жовтня 2023 року судді вручено повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що 6 листопада 2023 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 26 грудня 2023 року, відсторонила суддю Кропивницького апеляційного суду від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

21 грудня 2023 року строк тимчасового відсторонення було продовжено до 26 січня 2024 року.

Матеріали кримінального провадження за його обвинуваченням наразі перебувають у провадженні Вищого антикорупційного суду.

Зважаючи, що обвинувальний акт у вчиненні суддею кримінального правопорушення перебуває на розгляді в суді, Вища рада правосуддя дійшла висновку про необхідність тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Вища рада правосуддя