Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в скоєні смертельної ДТП

11 лютого 2019, 14:10

8 лютого 2019 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області Гонтар Д. О. розглянув клопотання старшого слідчого в ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, щодо підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Як вбачається з клопотання слідчого, 7 лютого 2019 року громадянин В.  керуючи автомобілем, перед початком руху заднім ходом, проявив неуважність та необачність до дорожньої обстановки, яка склалася, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, та не звернувся за допомогою до інших осіб, розпочав рух заднім ходом, внаслідок чого скоїв наїзд на жінку-пішохода.

Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пішоходу заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, від яких вона померла в лікарні.

Так, громадянин В. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України, санкція якого передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права керування транспортним засобом на строк до трьох років.

Ухвалою слідчого судді від 8 лютого 2019 року у задоволенні клопотання старшого слідчого було відмовлено, та застосовано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, в період часу з 21:00 до 06:00 години, строком до 8 квітня 2019 року.

За повідомленням прес-служби суду