Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прийнято рішення суду про знесення торгівельно-розважального комплексу в курортній зоні

15 лютого 2019, 15:46

14 січня 2019 року Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Миколаївської місцевої прокуратури № 1 в інтересах держави в особі Березанської районної державної адміністрації Миколаївської області.

Предметом позову було скасування записів про державну реєстрацію права власності на торгівельно-розважальний комплекс у курортній зоні — в с. Коблеве Березанського району Миколаївської області та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Розташування споруд комплексу загальною площею  166,2 кв.м у прибережній зоні, на землі державної власності лісогосподарського призначення, грубо порушує інтереси держави, оскільки забудову земельної ділянки лісового фонду у законодавстві взагалі не передбачено. Згідно з ч.3 ст.62 Земельного кодексу України та ч.3 ст.90 Водного кодексу України у межах пляжної зони прибережних захисних смуг забороняється будівництво будь-яких споруд, крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши усі подані у справу докази, суд визнав вимоги прокурора та позивача обґрунтованими й доведеними.  Зважаючи на це, позов було задоволено в повному обсязі, а саме: скасовано запис у Державному реєстрі речових прав на торгівельно–розважальний комплекс, зобов´язано одного з відповідачів у справі усунути перешкоди Березанській районній державній адміністрації Миколаївської області у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення цього об’єкту нерухомості.

 

За повідомленням прес-служби суду