Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд залишив під арештом речові докази у справі про розкрадання бюджетних коштів, витрачених на ремонт сумських ліфтів

02 квітня 2019, 10:25

Ухвалами судів першої та апеляційної інстанції залишено під арештом деталі та комплектуючі підйомних механізмів, які були встановлені у ліфтах по вулиці СКД 12. Таке рішення суди прийняли, задовольняючи клопотання прокуратури. Сторона обвинувачення, обґрунтовуючи своє прохання зазначала, що наразі ведеться досудове розслідування смерті двомісячної дитини в ліфті сумської багатоповерхівки, яка сталася через несправність ліфтового обладнання, та привласнення бюджетних коштів посадовими особами Департаменту інфраструктури Сумської міської ради і підрядними організаціями під час проведення ремонтів ліфтів протягом 2017-2018 років. За цими фактами відкрите кримінальне провадження та відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками правопорушень, передбачених частиною другою статті 272, частиною другою статті 364-1, частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України.

За словами, сторони обвинувачення було проведено огляд машинних приміщень за вказаною адресою. Згідно договорів з підрядниками та актів приймання виконаних робіт в зазначених ліфтах мали бути встановлені нові тягові шківи та редуктори, проте в ході огляду з’ясувалося, що заміну деталей та комплектуючих підйомного механізму проведено не було.

Натомість апелянт, КП «Сумитеплоенергоцентраль», у відомстві якого наразі перебуває фінансова та технічна документація проведення капітальних ремонтів підйомників, заперечував проти накладення арешту на майно та просив скасувати ухвалу слідчого судді. Аргументувала тим, що накладення арешту на ліфти призведе до фактичного їхнього зупинення.

Апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу комунального підприємства, відмовив апелянту в задоволенні його вимог та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким було накладено арешт на деталі та комплектуючі підйомних механізмів у ліфтах по вулиці СКД 12.

 

За повідомленням прес-служби суду