Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід заступнику військового комісара, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за відстрочку від призову на строкову військову службу

02 квітня 2019, 11:52

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді  домашнього арешту заступнику військового комісара одного із районних військових комісаріатів Хмельницької області, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України  ( одержання неправомірної вигоди, вчинене особою, яка займає відповідальне становище).

Так, чоловік підозрюється в тому, що перебуваючи на посаді  заступника військового комісара- начальника відділу одного із районних військових комісаріатів, будучи службовою особою вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 15 000 грн. за вирішення питання щодо вістрочки від призову на військову службу.

 

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний має на утриманні трьох малолітніх та одну неповнолітню дитину, позитивно характеризується, є учасником бойових дій та має  захворювання.

Санкція частини третьої статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10  років.

 

За повідомленням прес-служби суду