Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відкрив провадження у справі за позовом до Андрія Парубія щодо неподання ним кандидатури на посаду Керівника Апарату

02 квітня 2019, 11:58

Окружний  адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Віктора Вовка до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо не призначення керівника Апарату Верховної Ради.

Суд розглядатиме дану адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Як відомо, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Нагадаємо, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Голови ВРУ, яка полягає у невизначенні кандидатури на посаду Керівника Апарату та не подання відповідної пропозиції парламенту для прийняття ним рішення про призначення на посаду.

Позивач також просить суд зобов’язати  Голову Верховної Ради визначити таку кандидатуру та запропонувати її ВРУ для ухвалення відповідного рішення. 

 

За повідомленням прес-служби суду