Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 квітня суд продовжить судові дебати у справі щодо націоналізації «Приватбанку»

02 квітня 2019, 14:19

Сьогодні відбулися судові дебати у справі за позовом Ігоря Коломойського щодо націоналізації «Приватбанку». Наразі у даній справі Окружним адміністративним судом міста Києва оголошена перерва у судових дебатах.  Наступне засідання відбудеться 18 квітня.  

Відповідно до статті 225 КАСУ, у судових дебатах виступають з промовами (заключним словом) всі учасники справи, кожному з яких надається однаковий час для виступу.  Зазначимо, що  відповідачами  у даній справі є Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Кабінет Міністрів України і Національна комісії з цінних паперів та фондового ринку; третіми особами – ПАТ КБ "Приватбанк" та Міністерство фінансів України.

Нагадаємо, серед низки позовних вимог позивач – Ігор Коломойський, зокрема, просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Правління НБУ про віднесення ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» до категорії неплатоспроможних, Рішення про затвердження пропозиції НБУ про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, а також Рішення ФГВФО про запровадження тимчасової адміністрації у Банку  та делегування повноважень тимчасового адміністратора відповідного банку.

 

За повідомленням прес-служби суду