Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В приміщенні Ізюмського міськрайонного суду Харківської області представлені копії старовинних фото міста

11 квітня 2019, 09:48

В приміщенні Ізюмського міськрайонного суду Харківської області представлені копії старовинних фото міста.

Атмосферні вулиці старого міста змінились до непізнаванності, проте вцілілі архітектурні пам’ятки обов’язково здивують нащадків своєю унікальною історією.

Час – непідкорена сила і лише фотознімки, здатні закарбувати будь-яку мить життя, володіють магією «телепортації» у минуле. Світлини допомагають заглибитись в історію рідного міста, побачити складний шлях його відродження, а також відчути атмосферу, в якій зростали наші предки.

Ізюм славиться звичаями, традиціями та пам’ятками. Найвидатніші з останніх розташовані у самому «серці» міста, по центральній вулиці, прокладеній тут ще у другій половині XVIII століття від Хрестовоздвиженської церкви (церква біля Гімназії №1) в напрямку жіночої гімназії (нині КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги). В центрі міста, поруч з автовокзалом, історичну цінність представляє будівля реального училища, яке було засновано у 1882 році. Зараз тут навчаються учні Ізюмської загальноосвітньої школи №4.

Цікавими також є фото весняних повенів, які властиві річці Сіверський Дінець. Вони супроводжувалися затопленням значних територій та завдавали великих матеріальних збитків.

Деякі з фотографій є зразками фотодокументалістики, де життя показане таким, яким воно було насправді, без прикрас. Завдяки цим знімкам відвідувачі суду  мають можливість зануритися у життя початку ХХ століття в усьому його різноманітті.

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області висловлює щонайсердечнішу подяку міськрайонній газеті «Обрії Ізюмщини» та Ізюмському краєзнавчому музею імені Миколи Сібільова за підтримку збереження історико-архітектурної спадщини Ізюмщини та сприянні у проведенні виставки у приміщенні суду.

 

За повідомленням прес-служби суду